Methodiek

Coaching. Wie coacht wie en waarom? U heeft niets aan een consultant die langskomt en alleen waarde aan uw onderneming toevoegt zolang hij of zij bij u op kantoor is.

U wilt echte resultaten die duurzaam en blijvend zijn. Dus eigenlijk wilt u zelf uw mensen coachen. En is dat iets wat u er “bij” doet of hard werken. U weet dat alleen met hard werken echte resultaten geboekt kunnen worden.

Coaching is uitdagen en activeren, niet helpenMaar door consequent uw mensen te coachen zult u ontdekken dat u uw handen weer vrij krijgt om uw beide handen daar te krijgen waar u het wilt: aan het roer van uw onderneming.

Wat is coaching?
Coaching is een manier van werken waarbij je het beste uit de mens naar boven brengt waardoor je de beste resultaten behaalt.

Coaching vereist vrijwilligheid zonder vrijblijvendheid, de bereidheid om hard te werken, bewustzijn en verantwoordelijkheid. Nu lijken deze begrippen voor de hand liggend, desalniettemin gaat het om de invulling ervan. Verantwoordelijkheid is, bij voorbeeld, niet iets wat je als manager aan een medewerker geeft. Het is iets dat de medewerker vrijwillig en bewust neemt.

Nu rijst bij u de vraag hoe u ervoor zorgt dat de medewerker precies die verantwoordelijkheid neemt bij zijn of haar rol past. Neem contact met mij op!

Download hieronder de Belbin rolmodel en kijk welk type mensen er in uw team zitten. Bel 0653161877 voor de uitwerking.
Belbin Teamrollen, downloadbaar PDF bestand

logoblpi-circle-small